Miksas 12 bt. alaus Sakiškių alus, Lietuva Padidinti

Miksas 12 bt. alaus Sakiškių alus, Lietuva

Nauja

  • "Corn Lager" arba kukurūzinis lageras.  4,5%

  • "Milk Stout" arba Saldusis stautas, kurio ištakos tamsaus kaip anglis alaus maišymas.  4,7%

  • "Gose with Raspberries" - savo pagrindu tai kvietinis alus.  3,5%

  • "India Pale Ale" - IPA blyškus Indijos elis.  5,5%

  • Tūris 330 ml  4x3=12 bt.

Smulkiau

36 Daiktai

31,20 €

Charakteristika

Šalis Lietuva
Gamintojas Sakiškių alus
Produktas Alus
Rūšis Alus

Apie prekę

Sakiškių alus "Corn Lager" - paprastai craft’o scena nusisuka nuo lagerų, o mes nusprendėme ne tik atsisukti, tačiau ir, prisiminę meksikietišką šio alaus temą, į jo gamybą įtraukti kukurūzus. 30% salyklo šiame aluje pakeitė kukurūzų dribsniai, dažnai naudojami meksikiečių virtuvėje. Savo salsvu charakteriu, kukurūzai pridėjo šiam alui saldumo ir svorio, kas yra ypač svarbu kuklaus alkoholio tūrio fermentuotuose gėrimuose. Naujosios Zelandijos ir JAV apyniai prie pilno kūno prisideda lengva vaisine nata.

Sakiškių alus "Saldusis stautas- Milk stout’o ištakos – tamsaus kaip anglis alaus maišymas su riebiu pienu. XIX a. tai buvo paprastas būdas sukurti kaloringesnį gėrimą, tuo pačiu sumažinant jo stiprumą. Šių dienų modernus Milk stautas verdamas naudojant laktozę arba kitaip – pieno cukrų. Tai suteikia šiam skrudėsiu turtingam alui balanso. Pieniškas saldumas puikiai dera prie skrudintų kavos natų. Miežių dribsniai prisideda prie šilkinio gomūrio pojūčio formavimo. Taip taurėje gauname kremišką, pilną alų, savo tekstūra primenantį alaus ir pieno kokteilio hibridą.

Sakiškių alus "Gose" - Leipcige išpopuliarėjęs alaus stilius. Savo pagrindu tai – kvietinis alus. Kas su juo vykdavo ne visai pagal vokiškąjį Alaus grynumo įstatymą? Fermentacija. Šis alus specialiai užkrečiamas pienarūgšte. Tai galutiniame produkte lemdavo švelniai rūgštų skonį. Dėl natriu turtingo Leipcigo vandens, aluje būdavo juntamas ir lengvas sūrumas. Gose Sakiškėse virėme panaudodami ant salyklo gyvenančiąs natūralias pienarūgštės bakterijas. Lengvam sūrumui išgauti pasitelkėme truputį druskos. O iš kur avietės? O kodėl ne. Norėdami suteikti daugiau išraiškos šiam istoriniam stiliui, į fermentaciją dėjome daug šaldytų aviečių uogų. Rezultatas – avietėmis kvepiantis rūgštus elis, sausame poskonyje nugulantis saikingu sūrumu.

Sakiškių alus "IPA" -  blyškusis Indijos elis nuo pat savo atsiradimo yra pasmerktas išlikti. Šis stipriai apyniuotas alus buvo sukurtas tam, jog ištvertų ilgas jūrines keliones į Indiją, kur buvo eksportuojamas ten gyvenusiems britų kolonistams. Prieš apytikriai 10 metų šis elis pradėjo savo atgimimą nepriklausomuose JAV bravoruose. Sprogimo greičiu IPA tapo craft aludarystės vėliavnešiu. Tai stilius, ikvėpęs daug pokyčių alaus scenoje ir atvertęs daug alaus mėgėjų į gurmanus. Šiame aluje svarbiausi apyniai. Jie veikia kaip natūralus konservantas ir suteikia alui tvirto kartumo. Šalto apyniavimo metu, kuomet alus papildomai apyniuojamas dar ir po fermentacijos, jame tirpsta eteriniai apynių aliejai, paprastai praturtinantys šį alų gėlių, vaisių, pušų aromatais.
Columbus, Cascade, Centennial – atsiminkite šiuos apynių pavadinimus klausdami savęs, kas per kvapų sprogimas ką tik įvyko Jūsų taurėje.