Burokėlių karpačio receptas
Burokėlių karpačio receptas
favorite_border 0 komentarai
date_range Geg 27, 2021
person_outline Renatas Wineandsmile

Tai greitai paruošiamas užkandis-salotos. Burokėlių saldumą puikiai papildo rukolos lapų aštrumas, o citrinos sultys neutralizuoja jo žemišką skonį. Ypač tyras, šiek tiek pikantiško skonio alyvuogių aliejus sujungia visus skonius į darnią visumą bei praturtina patiekalą naudingais sveikatai polifenoliais. Užkandžio paruošimas labai paprastas, užtruksite vos kelias minutes.

Burokėlių karpačio (2 asmenims)

Jums reikės:

  • 2 vidutinio dydžio burokėliai žali arba virti
  • 1 mažos citrinos sultys
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos
  • Druska, pipirai
  • 3 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejus Schola Sarmenti
  • Ožkos arba avies pieno šviežio sūrio
  • Saujelė seklų arba smulkintų riešutų
  • Sauja rukolos arba mažųjų špinatų

Kaip pagaminti:

Supjaustykite burokėlius kuo plonesnėmis, geriausiai perregimomis riekelėmis. Jomis išklokite lėkštę. Ant viršaus dėkite špinatų arba rukolos lapus ir apibarstykite sėklomis bei trupintu sūriu. Padažą pasiruoškite atskirai, sumaišydami ypač tyrą alyvuogių aliejų, citrinos sultis, prieskonius ir smulkintą česnaką. Apliekite juo salotas.

Šiam užkandžiui labiausiai tinka saulėgrąžų ir moliūgų sėklos bei smulkinti graikiniai ar kedrinių pinijų riešutai. Vietoje druskos, į padažą galite įlašinti šlakelį lengvo sojos padažo.

Palikite komentarą

check Prekė pridėta į palyginimą