

JOSÉ DE SOUSA 2017, raudonasis sausas vynas, pagamintas Alentežo regione pietrytinėje Portugalijoje.
Vynuogės: Grand Noir 58%, Trincadeira 22% ir Aragones 20%.
Tūris: 750 ml Alko: 14,5%
ISTORIJA
José de Sousa Rosado Fernandes vyninė buvo įkurtas 1878 m., o 1986 m. ją įsigijo José Maria da Fonseca, įgyvendindamas seną svajonę gaminti vyną Alentežo regione, kuriame gausu prestižo ir istorijos.
Dvaras yra Reguengos de Monsaraz, ir čia išlaikoma 2000 metų senumo romėnų tradicija. José de Sousa rūsiui priklauso 114 keraminių amforų, kuriose vynas bresta senoviniu fermentacijos metodu.
„TALHA“ VYNAI
José de Sousa vyninėje vyno gamybos technika su "talhais" vis dar naudojama labai panašiai, kaip ir prieš 2000 metų.
Šio vyno dalis yra pagaminta pagal šį romėnišką procesą, raudonos vynuogės anksčiau trypiamos kojomis ir traiškomos rankomis lentelėje, vadinamoje „ripanço" stalu. Vėliau nedidelė misos, odelių ir stiebų dalis fermentuojama "taluose", kita dalis - "lagarose". Likusi vyno dalis fermentuojama nerūdijančio plieno talpyklose.
"Talų" naudojimas suteikia vynui prieskonius ir trečią dimensiją. Po fermentacijos šio vyno oda maceruojama 4 savaites, po to 9 mėnesius vyksta prancūziško ir amerikietiško ąžuolo statinės.
Charakteristikos
JOSÉ DE SOUSA 2017, raudonasis sausas vynas, pagamintas Alentežo regione pietrytinėje Portugalijoje.
Vynuogės: Grand Noir 58%, Trincadeira 22% ir Aragones 20%.
Tūris: 750 ml Alko: 14,5%